Wijkwandelingen

Wijkwandelingen zijn wandelingen die (zoals de naam al zegt) door een specifieke wijk of dorp in gemeente Apeldoorn gaan. Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden.

Algemene gegevens wijkwandelingen
Onze wandelingen beginnen om 14.00 uur.
De kosten van wijk-wandelingen zijn € 5.00 per persoon / kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2.00
De tijdsduur van de wijkwandelingen is 1.5 uur.

Leest u ook nog even onze disclaimer (met o.a. coronamaatregelen)

Centrum
Wandel met onze gids door het Centrum van Apeldoorn en laat u verrassen door de vele details waar u anders gewoon aan voorbij loopt.
Klik hier voor Details

Indische buurt
Loop met onze gids door deze mooie buurt, terecht: “het charmante zusje van de Parkenbuurt” genoemd.
Klik hier voor 
Details

Hoog Soeren
Van heidegehucht naar geliefd woonoord. Luister naar de geschiedenis van dit dorp bij een wandeling door de bosrijke omgeving
Klik hier voor
 Details

Kerschoten
Een wijk ontstaan in de wederopbouwperiode: ná de tweede wereldoorlog. Een bijzonder mooi en doordacht ontwerp (met Scandinavische invloeden).
Klik hier voor 
Details

Metaalbuurt
Ontworpen als tuindorp voor de Apeldoornse arbeiders. Inmiddels volledig up-to-date gebracht na vele roerige periodes. Onze gids doet het allemaal voor u uit de doeken.
Klik hier voor
 Details

Parkenbuurt
Een wijk die het karakter van Apeldoorn volledig veranderde: “van boerendorp naar stad met grandeur”. De gids vertelt er alles over tijdens deze wandeling door een prachtig groene wijk met stadsparken en waterpartijen.
Klik hier voor 
Details

Retourtje station
Een buurt die de laatste jaren volledig “op de schop is gegaan”. Het karakter van de wijk veranderde drastisch. Loop mee met onze gids en luister naar ‘hoe het vroeger was” en kijk hoe het geworden is.
Klik hier voor 
Details

Eglantier
Deze wandeling door het winkelcentrum is niet “etalages kijken” maar naar de gebouwen die met een bijzondere gedachte ontworpen zijn door een bekend architectenduo. Verbaas je over wat je van onze gids te horen krijgt!
Klik hier voor Details

Loo-wandeling
Een wijk met veel invloeden door Paleis het Loo en haar bewoners. Geniet als gast van deze bijzondere wijk onder leiding van onze gids.
Klik hier voor Details

Welgelegen
Vroeger een landgoed van een beroemde admiraal, die daar woonde met 3 freules. Tegenwoordig een mooi woongebied met nog steeds één Freule maar ook een “Hufeisen”!
Klik hier voor 
Details

Wijk Berg en Bos
Een prachtig groene wijk gebouwen waarover mooie verhalen te vertellen zijn. De opzet was in eerste instantie heel anders: er zou een complete stadswijk komen, inclusief, kerken, diverse scholen, een tramstation etc. etc. Waarom de geschiedenis anders liep dan de planning hoort u van de gids.
Klik hier voor Details


Er zijn ook “themawandelingen” mogelijk: klik daarvoor
hier