Wijk Berg en Bos

Wijk Berg en Bos

Deze wandeling staat in 2024 op de kalender voor zaterdag 22 juni en zondag 1 september

De wijk Berg en Bos is een ruim opgezette luxe villawijk in een weelderige bosrijke omgeving. Hij wordt begrensd door de Jachtlaan, de Amersfoortseweg en de J.C. Wilslaan. In de jaren ‘30 van de vorige eeuw ontstond  deze wijk in het  “bos van de burgemeester.” Samen met de gids wandel je door het oudste gedeelte van Berg en Bos.

Beginpunt: Vóór Fletcher Hotel Apeldoorn op de hoek van de Jachtlaan en de Soerenseweg. ==>>Google Maps
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1,5 uur
Kosten: € 5,– per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,–

Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kom je met acht personen of meer? Laat het ons dan even weten. Dan zorgen we voor een extra gids.

Wil je liever deze wandeling met een eigen groep of op een ander moment doen? Dan kun je hem  aanvragen.

Berg en Bos heeft een bijzondere geschiedenis. Eigenlijk had de wijk tweemaal zo groot moeten worden. De gemeente had er ook heel andere plannen mee, maar door de crisis in de jaren ‘30 pakte alles totaal anders uit.

Wat die plannen inhielden, wat ervoor in de plaats kwam en hoe de situatie daarvóór was, wordt allemaal door de gids uitgelegd. Hij/zij neemt je mee door de geschiedenis van dit gebied, waar ook de Oranjes nog invloed op hebben gehad. Je wandelt door dit heuvelachtige terrein langs fraaie villa’s, ontworpen door vaak landelijk bekende architecten.

Wie was J.C. Wils, waarom staan er grenspalen langs de Jachtlaan en waar komt de uitdrukking “in de aap gelogeerd” vandaan? De gids kan het je allemaal uitleggen. Aan de hand van kaarten, foto’s en verhalen wordt het duidelijk gemaakt.

Bekijk ook eens deze wandelingen:

Paleispark
het Oude Loo

Hoog Soeren

Metaalbuurt