van Boerendorp naar Binnenstad

van Boerendorp naar Binnenstad

Deze wandeling staat voor 2024 op de kalender op zondag 9 juni en zondag 13 oktober.

Dit is een aardig alternatief voor de Centrumwandeling. Hij gaat wel door de binnenstad, maar volgens een andere route en met andere bezienswaardigheden. Apeldoorn is in ruim een eeuw ongeveer 10 keer zo groot geworden!

Startpunt: de “Nieuwe Kostersbrug” op de hoek Hoofdstraat / Hofstraat (bij C&A). ==> Google maps
Tijdstip: 14:00 uur
Tijdsduur: Ongeveer 1,5 uur
Kosten: € 5,- per persoon; kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,- 

Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kom je met meer dan 8 personen? Geef dat s.v.p. door aan onze coördinator, dan zorgt hij voor een extra gids

Rond 1900 kwamen veel welgestelde mensen uit het westen des lands naar Apeldoorn. De Hoofdstraat (vroeger Dorpstraat) en omgeving veranderde in een deftig winkelgebied. Er kwamen chique kledingwinkels, lunchrooms en juwelierszaken.

Na de oorlog groeide het centrum van Apeldoorn uit tot een eigentijdse binnenstad van formaat! Toch zijn er nog veel panden met sporen uit het verleden die nog steeds goed herkenbaar zijn. Aan de hand van foto’s en kaarten laat de gids de ontwikkelingen zien.

Wat is het Gevelfonds, wat behartigt de Stichting Apeldoornse Monumenten en wat doet de middenstand zelf? De gids legt  het allemaal duidelijk uit met verhalen  en wetenswaardigheden. Niet alleen interessant voor bezoekers van Apeldoorn, maar vooral ook voor de Apeldoorners zelf!

Wil je liever deze wandeling met een eigen groep of op een ander moment doen? Dan kun je hem  aanvragen.

Bekijk ook eens deze wandelingen:

Centrum

Eigentijdse architectuur

Water in de stad