Moderne Architectuur

Deze wandeling is in 2023 alleen op aanvraag. Neem hiervoor contact op met onze coördinator: mail naar info@apeldoornsgidsencollectief.nl
of bel:  06 39 38 05 17

In de periode na de Tweede Wereldoorlog is Apeldoorn sterk gegroeid. De eerste nieuwe wijken ontstonden in Apeldoorn-Zuid. Sinds de jaren ’60 zijn de wijken Zevenhuizen, De Maten, Osseveld en Woudhuis toegevoegd. Iedere wijk met de kenmerkende vormgeving van zijn tijd: stempelverkavelingen uit de jaren 60, geclusterde verkavelingen en woonerven uit de jaren ’70 en ’80 en meer recent thematisch opgebouwde wijken.
De gemeente Apeldoorn zet zich steeds meer in om goede en moderne architectuur te realiseren. Goede ontwerpers uit binnen- en buitenland laten hun visitekaartje achter in de stad.
Niet alleen in de uitbreidingswijken, maar ook in de binnenstad vonden grote veranderingen plaats: het stationsplein, het vernieuwde Orpheus. Ook hier werk van gerenommeerde architecten als Herman Herzberger, Cees Dam, Herman de Kovel, Hans Ruijssenaars, Rudi Uytenhaak, etc.
Een aantal van de vakbekwame gidsen van het AGC is zelf betrokken geweest bij recentelijke ontwikkelingen in Apeldoorn. Zij leiden u graag rond in de binnenstad langs al deze vernieuwende en interessante projecten.

Beginpunt: te bepalen bij het maken van de afspraak
Starttijd: te bepalen bij het maken van de afspraak
Tijdsduur:  1,5 uur.
Kosten:  € 5,00 per persoon met een minimum van €35,00. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00