Apeldoornsche Bosch

Een gebied met een bijzondere historie. Vanaf begin 1900 was hier een Joods verpleeghuis voor verstandelijk gehandicapten gevestigd: Het Apeldoornsche Bosch. Nu 81 jaar geleden, in januari 1943, werden alle 1300 patiënten en een groot deel van de begeleiders door de nazi’s weggevoerd naar Auschwitz, waar ze werden vermoord.

Na de oorlog ging de inrichting Groot Schuylenburg heten. Nu maakt het deel uit van ’s Heeren Loo.

De gids neemt u mee langs bebouwing uit verschillende tijden, met voor die tijd kenmerkende architectuur. We volgen daarbij wegen en lanen met namen die herinneren aan de Joodse oorsprong. U zult verhalen horen over zorgverlening en bewoners van vroeger en nu. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de ontruiming in de Tweede Wereldoorlog.

Deze wandeling staat voor 204 op deze dagen in de kalender: zondag 21 januari, zaterdag 4 mei, zondag 30 juni en  zaterdag 5 oktober

Beginpunt: Op het terrein vóór Brasserie De Zon, Regenboogbrink 12, via ingang De Groene Voorwaarts Apeldoorn. ==> Google maps
Starttijd:
 14.00 uur
Tijdsduur: 1,5 uur
Kosten: € 5,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.

LET OP!!: i.v.m. het hoge aantal te verwachten bezoekers, is vooraf opgeven voor de wandeling van 21 januari 2024 zeer gewenst!! Stuur een mailtje naar info@apeldoornsgidsencollectief.nl met het aantal personen waarmee u wilt komen.