Themawandelingen

Themawandelingen
Themawandelingen zijn wandelingen die (zoals de naam al zegt) over een specifieke thema gaan: dus niet over een specifieke wijk. Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden.

Algemene gegevens themawandelingen
Onze wandelingen beginnen om 14.00 uur
De kosten van thema-wandelingen zijn € 5.00 per persoon / kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2.00
De tijdsduur van de thema-wandelingen is 1.5 uur.

LET OP: door de aard van de wandelingen zijn er afwijkingen in begintijd, kosten en tijdsduur mogelijk . Deze gegevens zijn bij de details van de wandelingen aangegeven.

Allee met allure: Loolaan
Loop mee met onze gids langs deze allee met veel invloeden van de Oranjes. “De laan van de medici” was de bijnaam van deze laan. Onze gids vertelt u hoe deze naam is ontstaan.
Klik hier voor Details

Apeldoornsche Bosch
Een Joods-Amsterdamse stichting kocht dit bosgebied voor de bouw van een psychiatrische inrichting. In de Tweede Wereldoorlog werden de patiënten en een groot deel van het personeel vermoord in Auschwitz. Daarna kwam het gebied in andere handen, maar “zorg voor mensen bieden” bleef. Uw gids vertelt over vroeger en meer recente tijden.
Klik hier voor Details

Stadspark Berg en Bos
Het ontstaan van dit park is nauw verbonden met de crisisjaren van de jaren 30 van de vorige eeuw. Tijdens deze wandeling vertelt uw gids over deze geschiedenis maar ook over de recente update van het park dat daardoor “weer helemaal bij de tijd” is.
Klik hier voor Details

Water in de stad
Zonder het watertje “de Grift” zou Apeldoorn er heel anders uitzien. Het maakte echt een verschil bij het ontstaan en groei van Apeldoorn. Loop met onze gids mee langs deze spreng en geniet van het “het water in de stad”.  Want we slaan de invloed van het Apeldoorns kanaal natuurlijk niet over bij deze wandeling.
Klik hier voor Details

Zwitsal
Een wandeling over een gebied met industrieel erfgoed. Geen productie van Zwitsal meer maar een grote verscheidenheid aan bedrijven en bedrijfjes vinden hier tegenwoordig een plaats. Luister naar het interessante verhaal van onze gids.
Klik hier voor Details

Begraafplaats Soerenseweg
“Het stenen archief van Apeldoorn” wordt dit wel genoemd. Loop mee met onze gids: deze vertelt u over de geschiedenis van de begraafplaats, de mensen die hier begraven zijn, maar ook over de symboliek in grafornamenten.
Klik hier voor 
Details

Paleispark Het Oude Loo
De geschiedenis van Apeldoorn “Oranjestad” begon hier. We vertellen u graag over de invloed van de Oranjes in dit gebied en haar omgeving.
Klik hier voor Details

Er zijn ook “wijkwandelingen” mogelijk: klik daarvoor hier