Stadspark Berg en Bos

Stadspark Berg en Bos

Deze wandeling staat in 2024 op de kalender voor zaterdag 20 juli en zondag 29 september.

Let op: Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers!

De wereldwijde crisis in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw ging ook aan Apeldoorn niet ongemerkt voorbij. Werkloze mensen kregen wel steun, maar moesten in ruil daarvoor zwaar grondwerk verrichten. Zo is door hun het Stadspark Berg en Bos aangelegd. Enkele jaren geleden heeft  dit fraaie natuurpark een ware facelift ondergaan, waardoor het weer helemaal bij de tijd is. Ook het beroemde Theehuis is in volle glorie hersteld.

Beginpunt: Hoofdingang Park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan. ==> Google maps
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1,5 uur
Kosten: € 5,– per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,–.
Houd rekening met parkeerkosten.

Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kom je met acht personen of meer? Laat het ons dan even weten. Dan zorgen we voor een extra gids.

Loop mee langs de vele bezienswaardigheden in het park. Onze gids vertelt onderweg o.a. over de grote evenementen en manifestaties die hier in de loop van de jaren zijn gehouden. Stadspark Berg en Bos heeft er landelijke bekendheid door gekregen.

Je hebt hier ook verschillende mogelijkheden om heerlijk te kunnen recreëren. Je krijgt het allemaal te zien. Je wandelt onder meer langs de bosvijver, de tunnel, de speelweide en het klimbos. Wie durft er in de uitkijktoren helemaal naar boven te klimmen?

Wist je dat het Stadspark Berg en Bos eigenlijk een stadswijk had moeten worden? Wat was de DUW en wat was Lumido? De gids legt het allemaal uit aan de hand van verhalen en foto’s.

Wil je liever deze wandeling met een eigen groep of op een ander moment doen? Dan kun je hem  aanvragen.

Bekijk ook eens deze wandelingen

Wijk Berg en Bos

Wijk de Parken

Paleispark
Het Oude Loo