Schoolkinderen

Schoolkinderen

BEGELEIDEN VAN SCHOOLKINDEREN.

Het Apeldoorns Gidsen Collectief vindt het belangrijk dat kinderen horen van de Apeldoornse cultuurhistorie en geschiedenis. Daarom leiden we schoolklassen gewoonlijk gratis rond. Een aantal gidsen van het AGC heeft een onderwijsachtergrond en is gewend om met groepen kinderen om te gaan.

Afgelopen jaren hebben we regelmatig schoolkinderen rondgeleid in de binnenstad. Ieder jaar verzorgen we voor kinderen  uit de groepen 7 en 8  de bevrijdingswandeling.

We zijn heel blij met de mooie film die Willy Reimink maakte van de bevrijdingswandeling met schoolkinderen op 16 april!
Klik hier om de film te zien.

Ook op het terrein van het Apeldoornsche Bosch (tegenwoordig Groot Schuylenburg) leiden we regelmatig groepen schoolkinderen rond. Hier wordt op voor kinderen gepaste wijze het verhaal van de ontruiming en de deportatie in de Tweede Wereldoorlog van de bewoners van Het Apeldoornsche Bosch verteld.

Heb je een idee of voorstel over een andere wandeling, specifiek voor kinderen? Overleg even met onze coördinator. Samen kom je er vast wel uit.

Wandelingen voor kinderen worden qua lengte en inhoud aangepast aan de leeftijdsgroepen. Neem voor meer informatie contact op met onze coördinator. Zie de gegevens onderaan deze pagina.