Paleispark Het Oude Loo

Paleispark Het Oude Loo

Deze wandeling is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag in april en mei.

  • Let op:
    Vooraf aanmelden (minimaal 1 dag tevoren) is noodzakelijk! Neem hiervoor contact op met onze coördinator. Zie onderaan deze pagina.
  • Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Het Paleispark – niet te verwarren met de Paleistuin! – is een enorm groot gebied naast en achter Paleis het Loo. Het maakt deel uit van het Kroondomein. Een apart gedeelte ervan, rond Kasteel het Oude Loo, is slechts twee maanden per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar is dit privédomein  voor de Oranjes en hun gasten. En dat is precies waar de wandeling naar toe gaat!

Beginpunt: Parkeerplaats van Museum Paleis Het Loo, links naast de rijwielstalling bij de ingang van het Paleispark. Adres: Koninklijk Park 16, 7315 JA Apeldoorn ==> Google maps 
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur:  ± 2 uur (andere tijdsduur dan onze overige wandelingen!).
Kosten: € 7,– per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 4,–. Dit is inclusief de toegangskaart voor het Paleispark. Jaarkaarthouders voor het park betalen € 2,– minder. Museumkaart is niet geldig. Houd rekening met parkeerkosten à €8,– per auto (De rijwielstalling is gratis).

Je hond mag helaas niet mee het park in, tenzij het een blindengeleide- of hulphond is.

Als de rododendrons en de azalea mollis bloeien, is het zeer de moeite waard  om door dit prachtige park te wandelen. Loop samen met de gids langs het middeleeuwse kasteel, het prinsenrond, de doolhof, de beeldenvijver en het speelhuisje.

Waarom kocht stadhouder Willem III eigenlijk dit kasteeltje? Waar zijn de beelden langs de beeldenvijver gebleven, wat is een wijert en wie hebben er in dat speelhuisje gespeeld? De gids legt het allemaal uit aan de hand van verhalen, foto’s en anekdotes.

Wil je liever deze wandeling met een eigen groep of op een ander moment in april of mei doen? Dan kun je hem  aanvragen.

Wil je alvast een voorproefje van al het moois dat Het Loo te bieden heeft, kijk dan naar de films van Jan Overbeek op deze pagina.

Bekijk ook eens deze wandelingen:

Rondom het Loo

Allee met allure

Hoog Soeren