Over ons

Over ons

WAT IS HET AGC?
Het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) is een stichting zonder winstoogmerk en bestaat uit zo’n twintig vrijwillige stadsgidsen. De AGC-gidsen zijn in eigen huis opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold. Wij vertellen graag over de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving. Verhalen over (cultuur)historie, cultureel erfgoed, architectuur en landschap, maar vooral ook over de bewoners! Dat doen we tijdens onze wandelingen, maar ook bij presentaties en begeleidingen van bustochten.

Bestuur:
Voorzitter: Piet Geurts 
Secretaris: Ben Verhoeven 
Penningmeester: Hans Efdé 
P.R. functionaris  : Marijke Ron-Vriezen   
Website, Intranet, Social Media: Jos Jansen of Lorkeers

INFORMATIE EN AANVRAGEN
Voor informatie en aanvragen kun je contact opnemen met onze coördinator:
Tel.:         06-3938 0517
E-mail:  
info@apeldoornsgidsencollectief.nl
www.facebook.com/ApeldoornsGidsenCollectief

IBAN: NL36 RABO 0123866952
We zijn ingeschreven  bij de Kamer van Koophandel onder nr. 08195276

Het Apeldoorns Gidsen Collectief is aangesloten bij het Erfgoed Platform Apeldoorn (EPA): een overkoepelende stichting, die gericht is op het gezamenlijk organiseren van activiteiten door Apeldoornse organisaties op gebied van cultuurhistorie.

Disclaimer:
Een paar regels waar wij ons aan houden staan op deze pagina.

WAT DOET HET AGC?

1. WANDELINGEN
Wij verzorgen rondleidingen (wandelingen) door heel Apeldoorn en omgeving. We wandelen niet alleen in de binnenstad, maar ook in andere Apeldoornse wijken en buurten en in het Kroondomein. Ook hebben wij een aantal wandelingen met een thema.

Er zijn twee soorten wandelingen: kalenderwandelingen en aanvraagwandelingen
De kalenderwandelingen staan allemaal ingepland. Je vindt ze op de wandelkalender. Je hoeft je voor zo’n wandeling niet vooraf aan te melden, tenzij anders op deze website is aangegeven. Je gaat naar het startpunt en betaalt contant aan de gids (liefst gepast).

Wil je een wandeling aanvragen voor een ander moment, bijvoorbeeld voor je bedrijfsuitje, verjaardagsfeestje, familie- of vriendendag, of gewoon voor jezelf, dan is het aanbod nog ruimer! Je hebt dan niet alleen de keuze uit de kalenderwandelingen, maar ook nog uit een aantal aanvraagwandelingen!
Voor een aangevraagde wandeling geldt een minimumtarief van €35,– (Paleispark-wandeling   € 49,–) per boeking. Wordt een groep te groot, dan zetten we één of meer extra gidsen in.

Wil je een wandeling aangepast of geheel op maat hebben? Ook dat is mogelijk. Bekijk op deze website: Maatwerk.

Wandeltarieven.
Voor alle wandelingen geldt, tenzij anders aangegeven:
Kosten:   € 5,–per persoon, kinderen van 6-12 jaar € 2,–.
Tijdsduur: ca 1,5 uur.
De in omloop zijnde AGC voucher voor 2 personen heeft een waarde van € 10,–

2. LEZINGEN EN BUSTOURS
Het AGC geeft regelmatig lezingen en presentaties over cultuurhistorie, erfgoed en architectuur van Apeldoorn. Een aantal presentaties hebben wij “op de plank” liggen, maar maatwerk op verzoek  is zeker mogelijk! Locatie en faciliteiten worden in overleg afgesproken.

Het AGC wordt ook regelmatig gevraagd voor het begeleiden van een bustour. We hebben een aantal busroutes over de Veluwe en door de stad standaard klaarliggen, maar op verzoek kunnen ook andere routes worden uitgezet. Zorg zelf voor een bus, maar een huifkar mag ook!

3. SCHOOLKINDEREN.
We vinden het belangrijk dat kinderen horen van de Apeldoornse cultuurhistorie en geschiedenis. Daarom leiden we schoolklassen gratis rond. Afgelopen jaar deden we dat o.a. op het terrein van het Apeldoornsche Bosch/Groot Schuylenburg en ook bij de Apeldoornse bevrijdingswandeling.