Links

Een aantal leuke / interessenate websites!

www.goveluwe.nl/
Er een app ontwikkeld om de veluwe te ontdekken: ook leuk voor kinderen!

www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/nieuwsbrief/
Ruimte voor Erfgoed: zo heet de maandelijkse gratis nieuwsbrief van het Erfgoedplatform Apeldoorn. Wordt abonnee en ontvang deze interessante nieuwsbrief voortaan elke maand! Inschrijven via bovenstaande link.

www.apeldoornendeoorlog.nl
Een site met heel veel informatie over Apeldoorn in de periode van de tweede wereldoorlog. Informatie over monumenten, herdenkingen, vieringen, educatief materiaal, boeken, links, foto’s en film vindt u hier    .

www.apeldoornsemonumenten.nl
De Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM) waakt over cultuurhistorische gebouwen en andere monumenten, promoot monumenten als kostbaar bezit van Apeldoorn en werkt mee aan herstel van het aanzien van de stad door verwerving en restauratie van historische panden. Op deze site kunt u lezen hoe deze stichting te werk gaat.

www.verenigingoudapeldoorn.nl
Een site met heel veel beelden van en herinneringen aan historisch Apeldoorn. Deze vereniging – met meer dan 2200 leden de grootste Cultuurhistorische vereniging van Nederland – zet zich zeer actief in voor het behoud van cultuurhistorie en cultuurhistorische elementen in Apeldoorn.

www.erfgoedplatformapeldoorn.nl
Het samenwerkingsverband tussen diverse organisaties in Apeldoorn, met als doelstelling het in gezamenlijkheid organiseren van activiteiten voor de Apeldoornse samenleving en belangstellenden van elders in den lande.

www.uitinapeldoorn.nl/
Deze site is ideaal als u op zoek bent naar een uitje in Apeldoorn.

www.veluwseschavuyt.nl/
De producent van het ambachtelijke speciaalbier Veluwe Schavuyt. Neem een kijkje op deze site om te lezen over dit Apeldoornse succes in de bierwereld.

www.fietsgilde-apeldoorn.nl
Het Fietsgilde Apeldoorn biedt elke week, tussen 1e week in mei tot de 3e week in oktober een recreatieve fietstocht onder leiding van vertellende gidsen. Tussen Kerst en Oudejaarsdag is er de Sylvestertocht.

accres.nl/berg-bos/home
Natuurpark Berg en Bos: prachtige natuur in diverse verschijningsvormen: vijver – watervalletjes – fonteinen. En heel bijzondere bomen. Een gebied met een lange historie waar het AGC ook rondleidingen doet en daarbij de historie vertelt.

www.paleishetloo.nl
Wie Apeldoorn zegt zegt Oranje. Wie Oranje zegt zegt “Paleis het Loo” – vanaf 8 januari 2018 is het Paleis 3 jaar dicht voor een grondige renovatie en een uitbreiding. Maar ze zijn vaak “anders open”. Kijk op deze site om op de hoogte te komen en te blijven door u in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief

muziektentapeldoorn.nl/
De mooie muziektent in het prachtige Oranjepark. Niet alleen een juweeltje om naar te kijken, maar ze bieden ook vertier op zomerse zondagmiddagen!

www.parkenbuurt.nl
Site met een schat aan gegevens over de Parkenbuurt.

www.deparken.nl
Site van Wijkraad De Parken – met nieuws uit de Parkenbuurt.

www.ditiseigen.nl/
Jonge ondernemers die op eigen wijze zaken doen: een leuke mix van winkel, stadscafé, eetgelegenheid en stadstuin.…. Een bezoekje waard!

www.apeldoorn.nl
De site van de gemeente Apeldoorn.

www.coda-apeldoorn.nl
Met een museum, bibliotheek en archief is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en geschiedenis – midden in het hart van de stad. Ontdek de mooiste verhalen, beleef de geschiedenis van Apeldoorn en proef de cultuur.

www.ivn.nl/apeldoorn
IVN-afdeling Apeldoorn betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Ze nodigen je van harte uit om deel te nemen aan hun activiteiten. Of word lid en doe mee met de werkgroepen.

www.archeologie-apeldoorn.nl
De Archeologische werkgroep Apeldoorn is een groep vrijwilligers die zich binnen de gemeente Apeldoorn actief bezighoudt met archeologie. In nauwe samenwerking met de gemeente houden de leden in de gaten of er bij bouwprojecten resten uit het verleden uit de grond komen. Ook assisteren zij de gemeentelijk archeoloog bij opgravingen.

www.wandel.nl/
Houdt u van wandelen? Kijkt u dan ook eens op deze site.

www.museumindezevendehemel.nl
Een museum met een vaste collectie curiosa van Sinterklaas, Kerst, Pasen, Oranjehuis en oud speelgoed. Verder wisselende exposities.

https://apeldoornsgidsencollectief.nl/films-jan-overbeek-het-loo/

Jan Overbeek maakte prachtige opnames rond Het Loo. Op deze pagina staan films die Dhr. Jan Overbeek ter beschikking  stelt.

wandelnet.nl/themas/apeldoorn-te-voet
Tien wandelroutes van ‘Apeldoorn te Voet’ laten u al wandelend kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen.

www.apeldoorndirect.nl/?s=kijk+op+de+wijk
Een van onze gidsen schrijft elke maand een blog over een (deel van een ) wijk in Apeldoorn.

www.visitveluwe.nl/
Een site voor promotie van de Veluwe waarin Apeldoorn een prominente plaats in neemt.

www.fotoarchiefapeldoorn.nl/
Een site met prachtige historische en actuele foto’s van Apeldoornse wijken Berg en Bos, Binnenstad, Het Loo, Indische buurt en de Parkenbuurt.

www.coda-apeldoorn.nl/nl/archief/beeldbank
Site van CODA Apeldoorn met daarin een heel grote collectie foto’s en afbeeldingen van documenten.