Kerschoten

Kerschoten

Deze wandeling staat in 2024 op de kalender voor zondag 16 juni en zaterdag 10 augustus

Deze bijzondere wijk is na de Tweede Wereldoorlog gebouwd naar Scandinavisch voorbeeld. Dit stadsdeel is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geselecteerd als “één van de dertig wederopbouwgebieden van nationaal belang”. Maar waarom kreeg Kerschoten deze vererende titel?

Beginpunt: Mercatorplein bij juwelier Maaskant.===>Google maps
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1,5 uur
Kosten: € 5,– per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,–

Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kom je met acht personen of meer? Laat het ons dan even weten. Dan zorgen we voor een extra gids.

Wil je liever deze wandeling met een eigen groep of op een ander moment doen? Dan kun je hem  aanvragen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-38.png
De wijk Kerschoten is ontworpen door architect David Zuiderhoek. Zie  hoe mooi en doordacht het ontwerp van Zuiderhoek eigenlijk is! Hij ontwierp niet alleen de woningen, maar ook het hele wijkplan. Ook het Koningspark met zijn bijzondere boomgroepen maakt deel uit van dat ontwerp. Het park strekt zich uit tot aan de voorgevels van de woningen.

Ken je de geschiedenis van het landgoed de Veenkamp, de kwestie Daendels en het Loosche veld? En waarom staan er maar vier torenflats in de wijk in plaats van tien? De gids vertelt het graag. Ook zie je foto’s van vroeger en hoor je anekdotes.

Bekijk ook eens deze wandelingen:

Welgelegen

Metaalbuurt

Eigentijdse architectuur