Eglantier

Winkelcentrum Eglantier

Deze wandeling staat voor 2024 niet op de wandelkalender, maar kan wel worden aangevraagd. Neem contact op met onze coördinator. Zijn gegevens vind je onderaan deze pagina.

De Eglantier is ontworpen door de gerenommeerde architecten Alberts en van Huut in 1981. Het is een kenmerkend voorbeeld van hun doordachte concepten. De gebouwen onderscheiden zich in vorm en architectuur van andere winkelcentra in Apeldoorn en roepen het beeld op van een middeleeuws stadje. Welke bezoeker van het winkelcentrum kent het ontwerpconcept?  

Beginpunt: bij wijkcentrum De Stolp  ==> Google Maps
Starttijd: Bij boeking vast te leggen.
Tijdsduur: 1,5 uur. Kosten: € 5,– per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,–  
Per boeking geldt een minimum van €35,–.    

Een wandeling door De Eglantier is niet alleen boeiend voor de bewoners van De Maten, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in unieke architectuur en geschiedenis. Door middel van foto’s, verhalen en anekdotes wordt het ontstaan en de evolutie van dit moderne bouwwerk tot leven gebracht. De gids leidt bezoekers door de straten en steegjes in en rondom het winkelcentrum, waarbij het samenspel tussen architectuur en geschiedenis aan de orde komen.-

Niet alleen de geschiedenis van het Winkelcentrum komt aan de orde. De gids vertelt ook over het ontwerp dat aan de hele wijk ten grondslag ligt. En waarom werd de uitvoering heel anders dan het eerste ontwerp van de wijk?

Helaas heeft ook dit winkelcentrum met leegstand van winkels te kampen. Maar je ziet hier toch praktisch geen lege panden! Dit wordt opgelost door een galerie die gevestigd is in het winkelcentrum. “Art-windowsdressing” wordt het, voor Nederland unieke, concept genoemd. Dat zie je natuurlijk ook bij de wandeling met de gids.

Toch maar eens meelopen met onze gids?

Bekijk ook eens deze wandelingen:

Eigentijdse architectuur

Kerschoten

Welgelegen