Centrum

Borstbeeld Koning Willem I op het Raadhuisplein

Elke zondagmiddag (van maart t/m oktober) verzorgen wij deze wandeling door het centrum van Apeldoorn en een gedeelte van de Parken.

Onze ervaren gidsen horen van de gasten bij deze wandeling vaak: “Bijzonder dat deze dingen in Apeldoorn te zien zijn; dat hadden we niet verwacht”.
Maar ook de Apeldoorners zelf worden blij verrast tijdens deze wandeling: “Goh – dat wist ik helemaal niet. Ik heb daar nog nooit over gehoord, terwijl ik al jaren hier woon”. Of: “Dit was me nooit opgevallen in al die jaren!”
U hoort tijdens de wandeling hoe het boerendorpje Apeldoorn aan het eind van de 19e eeuw totaal veranderde in een deftige woonplaats en uiteindelijk uitgroeide tot de stad die het nu is. De gids vertelt  o.a. over de komst van welgestelde burgers en het ontstaan van de chique Parkenbuurt. Gevolg: er kwamen luxe winkels en lunchrooms, maar ook middelbare scholen en een openbare leeszaal/bibliotheek. En de elite wilde natuurlijk ook vermaakt worden in theater, bioscoop en sociëteit! Ze zijn nog allemaal terug te vinden.

Data: Elke zondag van 12 maart t/m 29 oktober 2023
Beginpunt: hoek Hoofdstraat / Deventerstraat ==> Google Maps
Starttijd:  14.00 uur
Tijdsduur:  1,5 uur.
Kosten:  € 5,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00

Aanmelden is niet nodig, maar komt u met 8 personen of meer? Laat het onze coördinator even weten. Dan zorgen we dat er een extra gids klaar staat.