Apeldoornsche Bosch – opgeven

Opgeven voor de januari-wandeling 2024. We verwachten een groot aantal gasten voor de wandeling van 21 januari 2024. Daarom is voor deze keer aanmelden zeer gewenst. Stuur hiervoor een mailtje naar info@apeldoornsgidsencollectief.nl met de vermelding van “opgeven Apeldoornsche Bosch” en met hoeveel personen u komt. 

Apeldoornsche Bosch

Een gebied met een bijzondere historie. Vanaf begin 1900 was hier een Joods verpleeghuis voor verstandelijk gehandicapten gevestigd: Het Apeldoornsche Bosch. Nu 81 jaar geleden, in januari 1943, werden alle 1300 patiënten en een groot deel van de begeleiders door de nazi’s weggevoerd naar Auschwitz, waar ze werden vermoord.

Na de oorlog ging de inrichting Groot Schuylenburg heten. Nu maakt het deel uit van ’s Heeren Loo.

De gids neemt u mee langs bebouwing uit verschillende tijden, met voor die tijd kenmerkende architectuur. We volgen daarbij wegen en lanen met namen die herinneren aan de Joodse oorsprong. U zult verhalen horen over zorgverlening en bewoners van vroeger en nu. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de ontruiming in de Tweede Wereldoorlog.

Datum: zondag 21 januari 2024

Beginpunt: Op het plein vóór Brasserie De Zon, Regenboogbrink 12, via ingang De Groene Voorwaarts, Apeldoorn. ==> Google maps
Starttijd:
 14.00 uur
Tijdsduur: 1,5 uur
Kosten: € 5,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.