De Eglantier

Tijdens deze ongeveer anderhalf uur durende wandeling maken we kennis met de verschillende aspecten van het wijkwinkelcentrum en de ligging daarvan in de wijk De Maten.

Architectonische feiten en de veranderingen van het winkelcentrum bij de laatste renovatie komen aan bod. Het ontwerp van de architecten Alberts en Van Huut uit 1981 onderscheidt zich in vorm en architectuur. De bebouwing wil met haar eigentijdse architectuur het beeld oproepen van een middeleeuws stadje. De laatste jaren is er veel verbouwd aan het winkelcentrum. Daardoor is het weer volledig bij de tijd en sluit het uitstekend aan op de behoeften van de mensen. De renovatie is gedaan met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

Een wandeling door een winkelcentrum. Misschien ongewoon, maar zeker verrassend voor de gasten. Je ziet en hoort dingen die je als bezoeker van het winkelcentrum niet opvallen of waarvan je nog nooit hoorde.

Beginpunt: buiten bij wijkcentrum De Stolp.
De wandeling begint om 14.00 uur
Duur van de wandeling : 1.5  uur
Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.

In 2017 staat deze wandeling voor 23 juli in de agenda.