Centrum

Na de verruiming van de corona-regels durven we het weer aan! We gaan ook weer wandelen in het Centrum. Daarom staat deze wandeling op 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober en 31 oktober in onze agenda

 

Elke zondagmiddag (van april t/m oktober) verzorgen wij deze wandeling: door het centrum van Apeldoorn en een gedeelte van de Parken.

De 19e eeuw was een belangrijke ontwikkelingsperiode .van Apeldoorn: “een gouden eeuw”. De gids vertelt u over de achtergronden van de groei en bloei van Apeldoorn in die tijd.

Onze gids vertelt u veel wetenswaardigheden over de bewoning, het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten.

Bezoekers van Apeldoorn waarderen deze wandeling: “bijzonder dat deze dingen in Apeldoorn te zien zijn: dat hadden we niet verwacht”. Maar ook inwoners van Apeldoorn worden verrast tijdens deze wandeling: “goh – dat wist ik helemaal niet. Ik heb dat nog nooit gezien terwijl ik al jaren hier woon”.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Maar komt u met een groep van 8 personen of meer, geeft u dan svp vooraf even een melding: telefonisch: 06 39 38 05 17 of via een mailtje aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl We zorgen dan dat er een extra gids klaar staat.

Beginpunt: LET OP!! vanwege de gewijzigde terrassenindeling op het raadhuisplein beginnen we NIET BIJ WILLEM I maar op de hoek Hoofdstraat / Deventerstraat!! Google Maps
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1.5 uur.
Kosten: € 5,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00