Wijkwandelingen

Ons aanbod in “wijkwandelingen” is gericht op een wandeling door één wijk van Apeldoorn. De verscheidenheid van Apeldoornse wijken is heel groot. Van historisch, 18e-eeuws, eind 20e-eeuws tot modern: we leiden u graag rond. Ook inwoners van Apeldoorn staan vaak versteld van de dingen die ze nu pas voor het eerst echt zien!

Hierbij even een kort resumé van de mogelijkheden die we te bieden hebben.
Wilt u een wandeling door een wijk met villa’s of villa-achtige huizen van zo rond het begin van de 20e eeuw? Dan nemen we u mee door de Parkenbuurt of de Indische buurt.

 

Wilt u kennis nemen van de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog? Gaat u dan met ons mee door Kerschoten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed noemt deze wijk niet ten onrechte “van nationaal belang”.

Gaat uw voorkeur uit  naar een arbeidersbuurt? Hiervoor valt dan de keuze op de Metaalbuurt,  waarvan de koosnaam niet voor niets “Het Monument”  is. We nemen u mee door de veelbewogen geschiedenis van dit stadsdeel, vanaf de bouw tot en met de restauratie.

Een wandeling door een stadspark behoort ook tot de mogelijkheden. Een gids wandelt met u door het Stadspark Berg en Bos. Hij/zij vertelt ”hoe het zo gekomen is” in de crisistijd van de 20e eeuw. Daarna gebeurde er heel veel in het park. We laten u graag genieten van de verhalen, foto’s uit de oude doos en prachtig opgeknapte plekjes in dit mooie stadspark.

Een relatief nieuwe wijk als De Maten is voorzien van een bijzonder winkelcentrum: de Eglantier. Je loopt tijdens het winkelen ongemerkt voorbij aan de bijzondere aspecten van ontwerp en opzet van dit winkelcentrum. Het zal u zeker verrassen hoeveel hier te zien is!

Last but zeker not least, Apeldoorn is al meer dan drie eeuwen ook Oranjestad. Paleis Het Loo heeft  veel invloed gehad op de omgeving. We nemen u graag mee “rond Het Loo” om terug te gaan (helaas tot 2021 niet mogelijk vanwege werkzaamheden aan het Paleis).