Wijkwandelingen

Een wijkwandeling gaat, de naam zegt het al, door één wijk van Apeldoorn. Apeldoorn biedt een ruime keuze aan heel verschillende wijken. Van historisch, 18e-eeuws, eind 20e-eeuws tot modern: we leiden u graag rond. Ook inwoners van Apeldoorn staan vaak versteld van de dingen die ze nu pas voor het eerst echt zien!

Hierbij even een kort resumé van de mogelijkheden die we te bieden hebben.

Wilt u een wandeling door een wijk met villa’s  of villa-achtige huizen van zo rond het begin van de 20e eeuw? Dan nemen we u mee door de Parkenbuurt of door de Indische buurt.

Ook een wijk uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog hebben we op het programma: Kerschoten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed noemt deze wijk niet ten onrechte “van nationaal belang”.

En de voormalige  arbeidersbuurt  de Metaalbuurt,  waarvan de koosnaam niet voor niets “Het Monument”  is. We nemen u mee door de veelbewogen geschiedenis van dit stadsdeel, vanaf de bouw tot en met de restauratie.

Een wandeling door een stadspark  behoort ook tot de mogelijkheden. Een gids wandelt met u door het Stadspark Berg en Bos. Hij/zij vertelt ”hoe het zo gekomen is”  in de crisistijd van de 20e eeuw. Daarna gebeurde er heel veel in het park. We laten u graag genieten van de verhalen, foto’s uit de oude doos en prachtig opgeknapte plekjes in dit mooie stadspark.

Een relatief nieuwe wijk als De Maten is voorzien van een bijzonder winkelcentrum: de Eglantier. Je loopt tijdens het winkelen ongemerkt voorbij aan de bijzondere aspecten van ontwerp en opzet van dit winkelcentrum. Het zal u zeker verrassen hoeveel hier te zien is!.

Last but zeker not least, Apeldoorn is al meer dan drie eeuwen ook Oranjestad. Paleis Het Loo heeft  veel invloed gehad op de omgeving. We nemen u graag mee “rond Het Loo” om terug te gaan