Moderne Architectuur

Let op: voorlopig afgelast
Maakt u svp een keus uit een van onze andere wandelingen die wel door gaan:
klik hier

In de periode na de Tweede Wereldoorlog is Apeldoorn sterk gegroeid. De eerste nieuwe wijken ontstonden in Apeldoorn-Zuid. Sinds de jaren 60 zijn de wijken Zevenhuizen, De Maten, Osseveld en Woudhuis toegevoegd. Iedere wijk met de kenmerkende vormgeving van zijn tijd: stempelverkavelingen uit de jaren 60, geclusterde verkavelingen en woonerven uit de jaren 70 en 80 en meer recent thematisch opgebouwde wijken.
De gemeente Apeldoorn zet zich steeds meer in om goede en moderne architectuur te realiseren. Goede ontwerpers uit binnen- en buitenland laten hun visitekaartje achter in de stad.
Niet alleen in de uitbreidingswijken maar ook in de binnenstad vonden grote veranderingen plaats: het stationsplein, het vernieuwde Orpheus. Ook hier werk van gerenommeerde architecten als Herman Herzberger, Cees Dam, Herman de Kovel, Hans Ruijssenaars, Rudi Uytenhaak, etc.
Een aantal van de vakbekwame gidsen van het AGC is zelf betrokken geweest bij recentelijke ontwikkelingen van Apeldoorn. Zij leiden u graag rond langs al deze vernieuwende en interessante projecten.

Deze wandeling staat in 2018 niet in de agenda maar is natuurlijk te boeken als “Wandeling op maat”