Historisch Apeldoorn

Let op: evenals onze andere wandelingen voorlopig afgelast. Volg onze facebookpagina of kijk geregeld op deze pagina: zodra het weer kan plaatsen we een update.

 

Bij de wandeling door historisch Apeldoorn laten we u de ontwikkeling van dorp naar stad tussen 1850 en heden zien. U komt meer te weten over de aansluiting op het spoorwegnet en de ontwikkeling van de Parkenbuurt als motor van de groei van het dorp.
De aanleg van de Loolaan als verbinding met het paleis en niet te vergeten de nieuwbouw en architectuur uit het begin van de 20ste eeuw. De periode die in zo’n belangrijke mate het karakter van de stad heeft bepaald. We gaan o.a. op zoek naar het werk van de architecten De Zeeuw, Wegerif en Van Driesum. Natuurlijk mag in onze zoektocht het verhaal over het verdwijnen van de oude Mariakerk op het Raadhuisplein niet ontbreken.
We nemen u mee naar de grootse ambities van deze stad in het Centrum- en Cityplan uit de zestiger jaren en de gevolgen daarvan voor het huidige stadsbeeld en de toekomst van het centrum.