Apeldoornse Bosch

We zijn heel blij dat we weer mogen wandelen.
Helaas staat deze wandeling dit jaar niet meer in de reguliere agenda. Maar neemt u contact op met onze coördinator: hij kan u vertellen welke mogelijkheden er zijn (natuurlijk binnen de beperkingen van de corona-maatregelen).

Een gebied met een bijzondere historie. Vanaf begin 1900 waren hier verschillende instellingen gevestigd, in eerste instantie een Amsterdamse Joodse vereniging.

Het Apeldoornse Bosch. Verpleging van de patiënten vond plaats met een methode die voor die tijd revolutionair was: niet hele dagen opgesloten zijn, maar de bewoners konden werken/bezig zijn naar ieders mogelijkheden. In de Tweede Wereldoorlog werden alle patiënten en een groot deel van de begeleiders door de nazi’s weggevoerd naar Auschwitz.

Na de oorlog kwam het complex in bezit van een gereformeerde vereniging en ging de inrichting Groot Schuylenburg heten. Later veranderde de naam naar ’s Heeren Loo.

De gids neemt u mee langs bebouwing uit verschillende tijden. We volgen daarbij wegen en lanen met namen die herinneren aan de Joodse oorsprong. U zult verhalen horen over vroegere gebruikers van de gebouwen. Ook verdwenen en nieuwe gebouwen zullen besproken worden. Een heel interessante wandeling door voor velen onbekend gebied.

Reserveren (minimaal 1 dag vooraf) is verplicht via info@apeldoornsgidsencollectief.nl.

Beginpunt: Brasserie De Zon, centraal gelegen op het terrein. Adres: Laan van Groot Schuylenburg/Regenboogbrink 12, Apeldoorn. ==> Google maps
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1.5 uur
Kosten: € 5,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.