Apeldoornse Bosch / ’s Heeren Loo

Een gebied met een bijzondere historie. Vanaf begin 1900 waren hier verschillende instellingen gevestigd. In eerste instantie was er een Amsterdamse Joodse vereniging gevestigd: Het Apeldoornse Bosch. Verpleging van de patiënten vond plaats met een methode die voor die tijd revolutionair was: niet hele dagen opgesloten zijn, maar werken/bezig zijn naar ieders mogelijkheden. In de Tweede Wereldoorlog werden alle patiënten en een groot deel van de begeleiders door de nazi’s weggevoerd naar Auschwitz. Daar werden ze vermoord.
Na de oorlog kwam het complex in bezit van een gereformeerde vereniging en ging de inrichting Groot Schuylenburg heten. Later veranderde de naam naar ’s Heeren Loo.

De gids neemt u mee langs bebouwing uit verschillende tijden met voor die tijd kenmerkende architectuur. We volgen daarbij wegen en lanen met namen die herinneren aan de Joodse oorsprong. U zult verhalen horen over vroegere gebruikers van de gebouwen. Verdwenen en nieuwe gebouwen zullen besproken worden.

Een heel interessante wandeling door voor velend onbekend gebied.

Beginpunt: Brasserie De Zon, centraal gelegen op het terrein. Adres: Laan van Groot Schuylenburg/Regenboogbrink 12, Apeldoorn.
De wandeling begint om 14.00 uur
Duur van de wandeling : 1.5  uur
Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.

In 2017 staat deze wandeling voor 14 mei in de agenda.