Themawandelingen

Bij een themawandeling zoomen we in op een specifiek aspect van Apeldoorn.

Hier even een korte indruk van de wandelingen. Kijkt u op de pagina zelf voor meer uitleg.

Apeldoornse Bosch
In een bosgebied werd “Het Apeldoornsche Bosch” gevestigd. Een joodse Amsterdamse stichting richtte hier een psychiatrische inrichting op. In de tweede wereldoorlog speelde zich hier een gruwelijk drama af. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Apeldoorn die we niet laten vervagen in de tijd.

Bevrijdingswandeling
In de tweede wereldoorlog redden twee helden redden Apeldoorn van een allesvernietigend bombardement. Loopt u mee met een gids om dit indrukwekkende verhaal te horen?

Historisch Apeldoorn
Hoe groeide Apeldoorn uit van heidedorpje tot de moderne stad die het nu is.

Moderne Architectuur
We lopen met u door een van de nieuwste stadswijken. Daarbij komen de architectuur en wijkopzet aan de orde.

Paleispark Het Oude Loo
De geschiedenis van Apeldoorn Oranjestad begon hier. We vertellen u graag van de invloed van Oranje in dit gebeid en in heel de gemeente.

Stadspark Berg en Bos
Uw gids vertelt u over de geschiedenis van het park aan de hand van oude foto’s. Maar nog veel meer onderwerpen komen aan de orde.

Water in de Stad
Het ontstaan en de groei van Apeldoorn zijn verbonden met het watertje de Grift. We nemen u bij deze wandeling mee langs deze spreng. Het Apeldoorns kanaal heeft ook zijn invloed op Apeldoorn doen gelden; ook dit wordt niet overgeslagen bij deze wandeling.

Zwitsal
Een wandeling over een gebied met gered industrieel erfgoed. Geen productie van Zwitsal meer maar een grote verscheidenheid aan bedrijven en bedrijfjes